VANRAES TUINBOUWM EN AUTOM NV

VANRAES TUINBOUWM EN AUTOM NV

DIKSMUIDSESTEENWEG 394
8800 ROESELARE

Tel: 051/22.20.15
Fax: 051/21.10.51

E-mail:
Website: www.vanraes.be
De firma Vanraes is bij vele mensen gekend als de speciaalzaak voor tuinmachines, tuingereedschap, tuinmeubelen… kortom alles wat in de tuin van pas kan komen.

De firma is daarnaast reeds jarenlang bedrijvig in de tuinbouwsector. Maar alles begon met de verkoop van landbouwmachines.

In 1956 starten Sylvain Vanraes en Irène Heyndrickx, beiden afkomstig uit een familie van handelaars in landbouwmachines, een eigen zaak in Roeselare. De zaak was gelegen aan het Sint-Amandsplein. Niet toevallig de plaats waar destijds elke dinsdag de lokale varkensmarkt gehouden werd. Bij Vanraes kon men toen terecht voor alles wat op een boerderij nodig was: tractoren, ploegen, melkmachines…en zelfs frigo’s en diepvriezers. Rond die tijd waren er ook al tuinbouwbedrijven in en rond Roeselare. Er werd toen nog veel buiten geteeld maar toch verschenen steeds meer serres.

Een evolutie die ook Sylvain Vanraes van nabij volgde. Hij ging dan ook regelmatig naar Nederland, de bakermat van de glastuinbouw, om contacten te leggen met bedrijven die gespecialiseerd waren in de tuinbouwsector. Hij besloot om zijn activiteiten in de landbouwsector af te bouwen en zich volledig toe te leggen op alles wat in een tuinbouwbedrijf van doen was. Dit omvatte niet alleen de verkoop van speciale machines maar ook de installaties in de serres zoals beregening en verwarming.
Terug naar boven